Slash Gu Lixiang, sivil liderlik için bir dönüm noktası olarak Savunma Bakanı olarak yemin etti |

2024/4/25 11:27(25.04.14:09'da güncellendi)

Seçilen Başkan Lai Tsing-de (sağda) 25 Nisan'da Taipei'de bir basın toplantısı düzenleyerek yeni kabinenin altıncı dalgasının duyurulduğunu ve Ulusal Güvenlik Konseyi genel sekreteri Guo Lixiong'un yerini savunma bakanı olarak alacağını duyurdu. Fotoğraf: Guo. Rixiao, Merkezi Haber Ajansı muhabiri, 25 Nisan 113

(Merkezi Haber Ajansı muhabirleri You Kaixiang ve Wen Guixiang, Taipei, 25.) Ulusal Güvenlik Konseyi genel sekreteri Gu Lixiong, Partinin Mülkiyet Konseyi ve Mali Denetleme Komitesi başkanlığını yaptı ve siyasi arenada bir mucize olarak adlandırıldı. Hizmete dayalı milliyetçiliğin yükünden kurtulmak ve tecrübeyi kullanmak için aynı zamanda pratik bir sivil liderdir. Milli Güvenlik Kurulu'nun giderek karmaşıklaşan bölgesel durumlara esnek bir şekilde yanıt vermesi.

65 yaşındaki Gu Lixiong, Keelung Şehrinde doğdu ve 25 yaşında avukat oldu. Mavi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi, öğrenimi sırasında siyasi farkındalığını güçlendiren ve yeşil kampta yasal bir düşünce kuruluşu haline gelen Huang Xinji'yi dinledi. Geçmişte kendisi ve mavi annesi siyasi duruş konusunda sık sık küçük anlaşmazlıklar yaşadı.

Gu Lixiong'un profili

  • Doğum Tarihi: 31 Ekim 1958
  • Eğitim: Hukuk Yüksek Lisansı, New York Üniversitesi, Hukuk Bölümü, Ulusal Tayvan Üniversitesi Hukuk Fakültesi
  • Deneyim: Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri, Mali Denetleme Komisyonu Başkanı, Parti Varlıkları Konseyi Başkanı, Yasama Meclisi Üyesi, Wanguo Hukuk Bürosu Kıdemli Ortak Avukatı, Tayvan İnsan Haklarını Teşvik Derneği Başkanı, Başkan Sivil Adalet Reformu Vakfı Üyesi, Tayvan Hukuk Topluluğu Başkanı, Çin Cumhuriyeti Ulusal Barolar Birliği Başkanı ve Taipei Barosu Başkanı

Birinci sınıf savunma becerilerine sahip bir savunma avukatı olmaktan, Yasama Meclisi, Parti Mülkiyet Konseyi üyeliği ve Mali Denetleme Komitesi Başkanlığı görevlerine kadar, tartışmalardan asla kaçınmadı, hızını ve kendine güvenini tam olarak gösterdi ve hızlı bir şekilde harekete geçti. anahtarı kavrayın. Koordinasyon ve iletişim becerileriyle birleşen puanlar, görev süresi boyunca Sai yönetiminde etkili bir araç haline geldi.

Avukat olarak ilk yıllarında sosyal reform konularına odaklandı ve 2014'te Demokratik İlerici Parti'nin Taipei belediye başkanlığı seçimlerine katılarak siyasete girişi oldu. 2016 yılında bölge dışı milletvekili olarak görev yaptı.

READ  Çin'in gurbetçi milyarderleri dünyanın zirvesinde - Cross-Strait - China Times Haberleri

Başkan Tsai Ing-wen göreve geldikten sonra geçiş dönemi adaletini desteklemek için siyasi fikirlerini uygulamaya koydu ve ilgili yasa tasarısı Gu Lixiong'un yardımıyla başarıyla tamamlandı. Gu Lixiong, bir yasa koyucudan Parti Varlıkları Komitesi'nin ilk başkanına transfer edildi ve o, uygunsuz parti varlıklarının iadesiyle ilgili konuları hızla ele aldı. Bir yıl sonra Mali Denetleme Komisyonu başkanlığına getirildi, mali geçmişi yoktu, ancak geleneksel mali bağları olmadığı için görev süresi boyunca o kadar çok başarıya imza attı ki muhalif milletvekilleri bile tereddüt etmedi. onu desteklemek için.

Milli Güvenlik Kurulu'nun önceki tüm Genel Sekreterleri askeri, diplomatik, boğazlar arası veya uzun vadeli siyasi faaliyetlerde bulunmuşlardır. Gu Lixiang, yalnızca Tayvan, ABD ve Boğazlar arası ilişkilerle derinden ilgilenmekle kalmadı, aynı zamanda Tayvan ile ABD arasındaki üst düzey askeri-politik diyalog gibi önemli toplantılara katıldı ve hizmet etti. Askerlik hizmeti sisteminin reformu konusunda Başkan Saiwal ona derinden güveniyordu ve ulusal savunma askeri personeline büyük ölçüde bağımlıydı.

Yasama Meclisi Yuan, Ocak 2000'de ikinci Ulusal Savunma Yasasını (Milli Savunma Yasası ve Milli Savunma Teşkilat Yasasında Değişiklik Yapan Değişiklik) üçüncü okumada kabul etmesine rağmen, “siviller” oluşturmak amacıyla askeri işler ve askeri komutanlığın ikilileştirilmesini başlattı. Başkan Chen Shui-bian'ın sekiz yıllık görev süresinin ilk dört bakanı olan Wu Shiwen, Tang Yaming, Li Jie ve Li Tianyu, birinci rütbeli generaller veya ikinci rütbeli generallerdi, emekli oldular ve başka pozisyonlara transfer edildiler.

Chen Shui-bian, Li Tianyu'nun Şubat 2008'de “Pun Zhen” davası nedeniyle istifa etmesine kadar, sivil kökenli bir sivil olan Tsai Ming-hsien'i Milli Savunma Bakanı olarak atadı. Ancak aynı yılın Mart ayında yapılan genel seçimlerde DPP hükümeti mağlup oldu ve Mayıs ayında siyasi partiler hemen değişti, dolayısıyla görev süresi 3 aydan az sürdü.

READ  Gao Hongan, MLB uzmanlarının 12'sinde Jiang'ı tekmelemek için Tayvan'a geleceğini duyurdu!Weng Tarui: peyzaj şirketi ustabaşı

Ayrıca edebiyat geçmişinden, eski Başkan Ma Ying-jeo tarafından atanan eski Savunma Bakanı Yang Nianzu, Hong Zhangqiu olayı nedeniyle göreve geldi, ancak görev süresi yalnızca 6 gün olduğu için makaleye yardım ettiği için istifa etti. akademisyen lider olarak adlandırılabilir.

1987'de sıkıyönetim kaldırıldıktan sonra Tayvan'ın sivil savunma bakanlarına gelince, Sun Zhen ve Chen Luan gibi insanlar vardı ama o zamanlar “İkinci Ulusal Savunma Yasası” yoktu ve askeri güç hâlâ mevcuttu.

Bu nedenle, Milli Savunma Bakanı olarak görevi devralan Gu Lixiong'un, Ulusal Güvenlik aracılığıyla, İkinci Ulusal Savunma Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden bu yana geçmiş savunma bakanlarının üstlendiği askeri hizmetlerin yükünü hafifletmesi bekleniyor. Konseyin, Genel Sekreterin görev süresi boyunca ABD ile edindiği deneyimler, askeri yığınak ve savaş hazırlıklarının hızını artırdı ve potansiyel tehditlerle başa çıkmak için savaş yeteneklerini güçlendirdi. gelecek. (Yazar: Joy Chijia) 1130425

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS uygulamasını indirinAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir