Yabancı medya Windows 11 işletim sistemine takıntılı: kullanımı neden bu kadar sinir bozucu? |. Bilgisayar Kralı Ada

Windows 11'in piyasaya sürülmesinden bu yana üç yıldan fazla zaman geçti, ancak orijinal sürümden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum, ancak son zamanlarda bazı insanlar Windows 11'den şikayetçi oluyor.Windows 11 tamamlanmamış bir üründürAyrıca tanınmış yabancı medya kuruluşu The Verge, geçtiğimiz günlerde Windows 11'in kullanımının can sıkıcı olduğunu söyleyerek alay eden bir rapor yazdı.

Yabancı medya Windows 11 işletim sistemine takıntılı: kullanımı neden bu kadar sinir bozucu?

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Verge editörü The Verge'e, Windows 3.1 döneminden bu yana sadık bir Windows kullanıcısı olduğunu ve son birkaç yılda macOS'a geçiş yaptığını söyledi. Evde bir bilgisayarı olmasına rağmen çoğunlukla ev işleri ile ilgileniyor ve oyun oynuyor ve Windows 11 ile pek etkileşime girmiyor. Ancak yine de Windows 11'i kullanmayı çok sinir bozucu buluyor.

Windows 11 Başlat menüsünün yarısının işe yaramaz reklam işlevi olduğunu ve kullanıcıları ihtiyaç duyduğu belirli bir “Microsoft ürününü” kullanmaya ikna etmek için Windows 11'in her köşesini doldurmaya çalışan Microsoft'un yaklaşımından hiç memnun olmadığını belirtti.

Bazen başlat menümün yanında bir düğme beliriyordu ve tıkladığımda veya üzerine geldiğimde ekranımın üçte birini kaplayan, duymadığım ve ilgilenmediğim bir şeyi gösteren bir ekran açılıyordu. Haberler, hisse senedi fiyatları, hava durumu. Görev çubuğunda artık Microsoft ürünlerinin her yerinde bulunan bir CoPilot düğmesi de var, ancak bunun tersi doğru.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Başlat menüsüne ek olarak, Windows dizini ile ilgili sorunlardan da şikayetçi oldu; bu sorun, bilgisayarındaki dosyaları dizine eklemeyi unutmasına, dolayısıyla Windows aramalarının yalnızca İnternet sonuçlarını göstermesine neden oldu. Geçmişle karşılaştırıldığında Windows Search'ü kullanmanın çok kolay olmadığını gördüm, bazen bu uygulamayı bilgisayarımda yüklüyorum ama bulamıyorum.

READ  Yunlin meclis üyesi Chen Fangqing, Zhu Kaixiang'ı cinsel tacizle suçladı | Siyasi | Merkezi Haber Ajansı CNA

Geçmişte Edge, Chrome'un geliştirilmiş bir sürümüydü ancak artık kenar çubukları, reklamlar gibi işe yaramaz özelliklerle dolu ve sürekli olarak varsayılan arama motorunu Bing olarak değiştirmeyi istemek, işe yaramaz bilgilerle dolu:

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birinin neden bu kadar kaba bir işletim sistemi piyasaya sürdüğünü gerçekten anlamıyor mu? Bunun nedeninin, her yeni sürümün 30 yılı aşkın bir süredir var olan bir platform üzerine inşa edilmesi olduğunu, bunun da tamamen yeniden tasarlanmadığı anlamına geldiğini düşünüyor.

Elbette The Verge, Windows'un pek çok iyi şey yaptığını inkar etmiyor; örneğin çok fazla değişiklik yapmadan çeşitli donanımlarda çalışabilmek, hemen hemen her oyunu oynayabilmek ve çok fazla para harcamadan bir araya gelebilmek. Bu işletim sistemini çalıştırabilecek bir bilgisayar vb.

MacOS ile karşılaştırıldığında, Microsoft'un Windows'u güzelliğe ve düzene özel bir önem vermiyor, özellikle de boş alan olduğu sürece Microsoft, burayı bir şeyle, özellikle de en son reklamlarla doldurup dolduramayacağını görmeye çalışacak. O kadar çok var ki, ortalama bir kullanıcı için biraz bunaltıcı olabilir.

Ne olursa olsun, önemli ölçüde azaltmanın yolları var Windows 11 sinir bozucu reklamlarEğer böyle hissediyorsanız deneyebilirsiniz.

Kaynak: Verge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir