Yemek Rehberi |. D3 Vitamini Kalsiyumun Artırılmasına Yardımcı Olur ve 4 Büyük Kanseri Önler – Hong Kong Economic Times – TOPick – Sağlık – Güzellik.

[வைட்டமின் டி/சத்துகள்/கால்சியம்/புற்றுநோய்/மார்பகப் புற்றுநோய்/பெருங்குடல் புற்றுநோய்/புற்றுநோய் தடுப்பு]D vitamini kemik sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra kanseri de önleyebilir! Bazı Tayvanlı uzmanlar, yeterli D vitamini alımının yalnızca kalsiyum emilimini artırıp kemik kaybını azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda skolyoz, bacak deformitesi, raşitizm ve belirli bir etkisi olan kanseri bekleyen diğer geriatrik hastalıkları da önleyebileceğini buldu!

Son videolar:

Tayvanlı toksikolog Zhao Mingwei “Sağlık 2.0Yazar, “Güneşe maruz kalmanın vücudun doğal olarak D3 vitamini sentezlemesine yardımcı olduğunu ve en belirleyici faktörün cildin belirli bir süre boyunca yeterli güneş ışığına maruz bırakılması olduğunu, UVB ultraviyole ışığının cilt hücrelerinde “7-dehidrokolesterol”ün yok edilmesini sağladığını belirtiyor. D vitaminine dönüştürülür, daha sonra karaciğer tarafından D vitaminine dönüştürülür ve böbrekler tarafından aktif D3 vitaminine dönüştürülür.

Zhao Mingwei, insanların günde 10 dakika güneşte kaldığı sürece yeterli miktarda D3 vitamini sentezleyebildiğini sözlerine ekledi. Farklı hava koşulları, yağmur ve yetersiz güneş ışığı, yeterli D vitamini almayı zorlaştırıyor. Japonya, İngiltere, Avustralya gibi ada ülkelerinde yaşıyorsanız güneşe uzun süre maruz kalmanın cilt lezyonlarına, cilt yaşlanmasına, cilt kanserine ve diğer risklere neden olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

D vitamini kanseri önleyebilir

Yeterli D3 vitamini takviyesinin kalsiyum emilimini arttırmak, kemik kaybını azaltmak ve skolyoz, ayak kemeri deformitesi, proksimal kas zayıflığı, kemik zayıflığı, kırıklar, raşitizm, raşitizm ve osteoporoz gibi problemlerin riskini azaltmak gibi birçok faydası vardır.

Geçmişte yapılan birçok çalışma, insan vücudunun yeterli D3 vitaminine sahip olmadığını ve bakteriyel veya viral enfeksiyona yatkın olduğunu, bunun da zatürre, tüberküloz, astım, akut solunum yolu enfeksiyonları ve diğer sorunların riskini artırdığını göstermiştir. Vücutta bulunan D3 vitamini hastalık riskini azaltarak hastalığın belirtilerini azaltabilir. Hastalığın şiddetinin azalmasına ve ömrünün uzamasına yardımcı olur.

READ  Son anket/Guo Timing'in adaylığı kimi etkiliyor? Tayvanlı seçmenlerin Lai, Hu, Kay ve Guo'ya oy verme tercihleri ​​açığa çıktı | Siyasi | Chanley Haber Ağı SETN.COM

Son çalışmalarda yeterli miktarda D3 vitamini alımının kanseri önlemeye yardımcı olabileceğinin ortaya çıktığını belirtti.Pankreas kanseri, meme kanseri, kolon kanseri, akciğer kanseriD3 vitamininin kendisi kronik anormal inflamasyonu azaltma işlevine sahiptir, kanser hücrelerinin aşırı çoğalmasını ve uygunsuz farklılaşmasını etkili bir şekilde engeller ve kanserin önlenmesinde faydalıdır.

Güneşlenmek için en iyi zaman

Zhao Mingwei, eğer her yaştan insan D3 vitamini almak istiyorsa, onları sabah 11'den öğlen 13'e kadar güneşten korumaya gerek olmadığını, güneşte olduğunuz sürece güneşte birden fazla süre bırakmanın gerektiğini açıkça söyledi. 10 dakika ama herkese şunu hatırlatıyor:

Ancak bu yöntem gençler ve yaşlılar için pratik değildir ve dehidrasyona ve hatta sıcak çarpmasına yol açabilir.

Kasları ve kemikleri güçlendiren, bağışıklığı artıran ve kanseri önleyen etkili bir konsantrasyona ulaşmak için vücuttaki D3 vitaminini hızlı bir şekilde yenilemek istiyorsanız, sıcak çarpmasını önleyecek, aynı zamanda hazırlıklı olacak takviyeleri almanız önerilir. Kolayca.

D Vitamini Açısından Zengin 5 Besin

Beslenme uzmanı Cathy Wu bir röportajında ​​çocuklarda uzun süreli D vitamini eksikliğinin onları raşitizm gibi kemik kireçlenmesi sorunlarına yatkın hale getirdiğini veya yetişkinlerde D vitamini eksikliğinin osteoporoz ve kırık riskini artırdığını söylemişti.

Beş tür insan daha fazla D vitamini açısından zengin gıdalar yemelidir:

  • Bebek
  • Uzun saatler boyunca kapalı alanda çalışan veya evden çıkmayan kişiler
  • Koyu tenli insanlar
  • Uzun süre cilt yüzeyini kaplayan uzun giysiler giyen kişiler
  • Karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı ve diğer hastalıkları olan hastalar

Wu Yafen, güneşlenmenin D vitamini emiliminin iyi bir yolu olduğunu, çünkü D vitamininin ultraviyole ışınların emilmesinden sonra vücutta üretileceğini, vücuttaki D vitamini seviyesini korumak için her seferinde 5 ila 15 dakika güneşte kalmanın önerildiğini söyledi. vücut.

Öte yandan Wu Yaofen, herkesin derin deniz balıkları (ton balığı, somon vb.), morina karaciğeri yağı, yumurta sarısı ve karaciğer gibi gıdalardan da D vitamini alabileceğini öneriyor. Piyasada hazır gıdalar da bulunmaktadır. Kahvaltılık gevrekler, soya sütü ve süt D vitamini ile zenginleştirilmiştir.

READ  baban kim Bradley Beal, Suns'a Katılıyor - NBA - Basketbol

HKET uygulaması tamamen güncellendi ve TOPick ebeveyn-çocuk, sağlık, eğlence, Hong Kong haberleri ve boş zaman hayatı bilgileri ve videolarını herkese tanıttı. Şimdi İndirin︰https://onelink.to/f92q4m

En Son Haberler için TOPick Whatsapp Kanalını Takip Edin:http://tinyurl.com/3dtnw8f5

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir