Sadece Baolin Çayhanesinde Pirinç Fermantasyonu Asitliği Var, Wang Bisheng Halkı Panik Yapmamaya Çağırdı | Hayat | Merkezi Haber Ajansı CNA

2024/3/29 21:26(Güncellenme tarihi: 3/29 22:04)

Sağlık ve Refah Bakan Yardımcısı Wang Bisheng (resimde), 29'u akşamı Taipei Şehri, Xinyi Bölgesindeki Baolin Çay Evi'ndeki gıda zehirlenmesi vakasındaki son gelişmeleri açıklıyor. Fotoğraf: Zhao Shixun, Merkezi Haber Ajansı muhabiri, 29 Mart, 113

(Merkezi Haber Ajansı muhabirleri Shen Peiyao ve Chen Jieliang, Taipei, 29.) Baolin Çay Evi davası dikkat çekti. Sağlık ve Refah Bakanlığı Bakan Yardımcısı Wang Bisheng, bugün 2'si ölüm olmak üzere 8 ciddi vakanın bulunduğunu söyledi. Pirinç fermantasyonu pozitif çıktı ve pirinç olduğu belirlendi.Simisin kaynaklı gıda zehirlenmesi vakaları belirli dallar ve dönemlerle sınırlı olduğundan kişilerin çok fazla paniğe kapılmaması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Taipei Şehri, Xinyi Bölgesindeki Baolin Çayhanesinde, yemek yedikten sonra birçok kişi tıbbi tedavi aradı veya hastaneye kaldırıldı ve iki kişi hayatını kaybetti. öldü ve hepsine teşhis konuldu.Menşei

Pirinç Fermantasyon Asitleri Ansiklopedisi

Orycin, Burkholderia gladioli Pathover tarafından üretilen nadir bir toksindir. Sıcaklığı 22 ila 33°C ve nötr pH değeri olan bir ortamda hızla büyür ve büyük miktarlarda pirinç fermantasyon asidi üretir.

  • Konuya ilişkin örnek: Endonezya'da pirinç mayası asidi zehirlenmesi ilk olarak 1895'te keşfedildi ve yerel geleneksel hindistan ceviziyle fermente edilmiş kekler birçok zehirlenme olayına neden oldu. Geçmişte Afrika'da Mozambik ve Çin'de vakalar yaşanmıştı. Mart 2024'te Beishi Şehrindeki Baolin Çayevi'nde meydana gelen bir gıda zehirlenmesi vakasında, ölen kişinin kanında pirinç fermantasyonu tespit edildi ve Tayvan'da bu tür ilk vaka gerçekleşti.
  • Belirtileri: Karaciğeri, böbreği ve beyni etkileyerek dikkatsizliğe, baş dönmesine, uyuşukluğa, karın ağrısına, kusmaya vb. neden olur. Hastalarda kanlı dışkı, hipertansiyon, hipotansiyon, aritmi, hipertermi, sarılık, eklemlerde sertleşme, şok, nefes almada zorluk gibi sorunlar görülebilir. Ağır vakalarda semptomların başlamasından sonraki 20 saat içinde ölüm meydana gelebilir. Yabancı cemaatlerdeki vaka ölüm oranı %30 ile %100 arasında değişmektedir.
  • Tedavi: Orizazoik asidin panzehiri yoktur ve solunum yetmezliği ve şokta sadece inotroplar gibi destekleyici tedaviler verilebilir.
  • Önleme: Pirinç mayası asitle yıkama veya pişirme nedeniyle yok edilmez. Uygun olmayan ortamlarda uzun süre saklanmış nişastalı fermente gıdaları yemeyin.
READ  UBA/You Aizhe "Üç Büyük" Ulusal Chengchi Üniversitesi 24 maç kazandı ve arka arkaya 4 şampiyonluk kazandı | Basketbol | oyun

Daha fazla gör

kapatma

Tayvan'da türünün ilk örneği.

Tayvan'da şu anda standart ürünü test eden yalnızca bir şişe pirinç mayası olduğundan, Sağlık ve Refah Bakanlığı başlangıçta en kötü hastaları test etmeye öncelik verdi ve bugün saat 18:45'te Bakan Yardımcısı Wang Bisheng'in öncülüğünde hazırlıksız bir basın toplantısı düzenledi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri müdür yardımcısı Luo Yijun da son anket sonuçlarını açıkladı.

Luo Yijun, Ulusal Tayvan Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nün tam desteği sayesinde, 2'si ölü, 5'i yoğun bakım ünitesinde ve 1'i genel koğuşta olmak üzere sekiz kritik hastanın muayene edildiğini söyledi. Sonuçlar simomisin için pozitifti.

Wang Bisheng, test sonuçlarına göre bunun pirinç fermantasyon asidinden kaynaklanan bir gıda zehirlenmesi olayı olduğunun kesin olduğunu, ayrıca epidemiyolojik araştırmada tüm hastaların aynı Palin Çayevi şubesinden akraba olduklarının tespit edildiğini, sürenin kısa olduğunu açıkladı. Sınırlı bir süre için ve dışa doğru genişleme yok. İnsanların çok fazla paniğe kapılmasına gerek yok.

Ayrıca Baolin Çay Evi, sahada 35 örnek topladı; bunların 3'ü pirinç eriştesi, pandan yaprağı ve gelen pirinç eriştesinden oluşuyordu. Ayrıca, Dacheng tedarikçisinden gelen 16 pirinç eriştesi örneği rastgele incelendi ve toplam 19 tabak oldu. Tüm fermantasyon testleri negatifti.

Wang Bisheng, satın alınan kaliteli ürünlerin önümüzdeki Pazartesi günü Tayvan'a ulaşmasının beklendiğini ve gelecekte normal kaliteli ürünlere ekleneceğini söyledi. İyileşip evine döndü.Bu bir ilçe ya da şehir vakası olmadığı için bu insanlara bir an önce test yapılmasını umuyor.

Medya, iki ölüm de dahil olmak üzere sekiz ağır vakada başka toksinlerin tespit edilip edilmediğini sordu. Wang Bisheng, gelecekte diğer toksinleri ve pestisit reaksiyonlarını da kontrol edeceklerini söyledi.Şu ana kadar test edilen içeriklere gelince, pirinç fermantasyon asidi, genel toksinler ve pestisitlere yönelik test sonuçları negatif çıktı.

READ  Diyabet Kanser Riskini Artırabilir! D Vitamini Kan Şekerini Kontrol Ediyor mu Eczacı Zhao Shunrong: Diyabeti Önleyen En İyi 5 Gıda |

Orizazoik asit, özellikle hindistancevizi ve mısır gibi yağ asitleri açısından zengin gıdalarda yetişen bir bakteri olan Burkholderia gladioli tarafından üretilir. Tayvan'da nadir bulunan toksinlerin keşfi, gıda güvenliği konusunda halkın endişelerini artırdı. Sağlık ve Refah Bakanlığı'nın Hastalık Kontrol ve Önleme Dairesi, sabah saat 10'da “Pauline Çay Evi” gıda zehirlenmesi vaka gözetim alanında en son bildirim numaralarını yayınladı. Her gün 17:30.

Bugün saat 17:30 itibariyle CDC, 2 ölüm, 5'i hala yoğun bakım ünitesinde, 1'i genel koğuşta ve 13'ü iyileşmek için eve dönen olmak üzere toplam 21 bildirim aldı. ; Sabahla karşılaştırıldığında 3 yeni vaka var, örneğin hepsi 31 ila 45 yaşları arasında pirinç keki yemiş ve ishal, karın ağrısı ve diğer semptomlar gelişmiş. (Yazar: Chen Zhengwei) 1130329

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS Uygulama İndirmeAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir