Japonya'daki Kobayashi Eczanesi “Kırmızı Mayanın Sağlık Etkisi” Fırtınası Yayılıyor: 4 Ölü ve 106 Kişi Hastaneye Yattı | Son 24 saatte | Corner International ve Global

Solda Kobayashi Pharmaceuticals Başkanı Akihiro Kobayashi ve diğer üst düzey yöneticiler bir basın toplantısı düzenleyerek özür diliyor. Sağda ise Kobayashi Pharmaceuticals Kırmızı Maya Sağlık Gıdası. Resim/AP…

Japonya'nın Kobayashi İlaç Ürünü “Kırmızı Mayanın Sağlığa Zararı” Fırtınası Yayıldı: 4 Ölü ve 106 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Japonya'nın Kobayashi Pharmaceutical Co., Ltd. tarafından üretilen kırmızı maya pirinci içeren sağlıklı gıdanın geçen Cuma günü böbrek hastalığı sorunlarına neden olduğu tespit edildi.28 Mart'ta başka bir kişinin aşırı dozda uyuşturucudan öldüğü doğrulandıŞu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti, 106 kişi ise hastaneye kaldırıldı. “Kırmızı maya sağlık sorunu” genişlemeye devam ediyor. Şu anda Kobayashi'nin kırmızı maya bileşenlerini kullanan en az 55 yiyecek ve içecek üreticisi ürünlerini bağımsız olarak geri çağırdı, ancak kırmızı maya içerikleriyle ilgili sorun nedir? Kesin nedeni hala araştırılıyor. Kobayashi Eczanesi'nin ilk açıklaması “kırmızı mayalı pirincin içeriğinde bilinmeyen maddelerin bulunduğu” ve henüz test edilmediği yönündeydi. Japon hükümeti eş zamanlı olarak bugün özel bir soruşturma başlatılması talimatını verdi ve ilgili bilgileri Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) bildirdi. Japon toplumunu etkiledi.

Japon Kobayashi Pharmaceutical kırmızı mayalı pirinç içeriği olayı bu yıl 22 Mart'ta patlamaya başladı. Aynı gün bir basın toplantısıyla halktan özür diledi. Acil ürün geri dönüşümü. Kobayashi Pharmaceutical'ın resmi açıklamasına göre, bu yılın Ocak ayından bu yana hastalar ve doktorlar Kobayashi Pharmaceutical'a kırmızı mayalı pirinç ürünleri içeren sağlıklı gıdaları tükettikten sonra rahatsızlık belirtileri yaşadıklarını bildirdi ve birçok hasta hastaneye kaldırıldı.

▌ Vaka bildirimi: Hepsi ilgili ürünleri alan 4 kişi öldü

Ancak Kobayashi ürünlerinin acil olarak geri çağrılmasına rağmen 26 ve 27 Mart tarihlerinde Kobayashi'nin kırmızı maya ürünlerini alan böbrek hastaları maalesef birbiri ardına hayatını kaybetti. Ölen iki kişiden biri, son üç yıldır Kobayashi Eczanesi'nin kırmızı maya pirinci olan CholesteHelp'i (Kırmızı Mayalı Pilav) alıyordu. Peki ölümler doğrudan bu sağlıklı besinlerden mi kaynaklanıyor? Daha ayrıntılı kanıtların hala araştırılması ve doğrulanması gerekiyor, ancak bazı kişilerin ilgili ürünleri aldıktan sonra hastalandığı veya hastaneye kaldırıldığı bildirilen birkaç vaka var.

READ  Tanrıça Öfkesini Kaybediyor 1/ Uçağı uçuran kaptanın iç hikayesi var mı? Lee Da-hye açığa çıkar ve sözleşmesinin sonunu, kendisini resmi olarak kaptan ilan etmek için bir pazarlık kozu olarak kullanır. Wei Guanlong şaşkına döndü

Kobayashi İlaç'ın “Kırmızı Maya Sağlık Yaralanması Sorunu” Krizi Genişlemeye Devam Ediyor Kobayashi Pharmaceutical tarafından üretilen kırmızı maya bileşenleri yalnızca sağlıklı gıdalarda kullanılmaz, aynı zamanda soya sosu, miso, gıda baharatları veya alkollü içecekleri de içerir. Şu ana kadar Kobayashi Pharmaceuticals'ın da aralarında bulunduğu toplam 55 üretici, Kobayashi Pharmaceuticals'ın kırmızı maya pirincini kullanan ürünlerini geri çağıracaklarını ve satmayı bırakacaklarını sürekli olarak duyurdu. Örneğin, Kyoto'nun büyük bira fabrikası “Takara Shuzo” ​​100.000 şişenin acil olarak geri çağrıldığını duyurdu. Ayın 24'ünde “Shochu Ume Shiradakiso”. Mio “Premium〈GÜL〉”.

Kobayashi Pharmaceuticals'ın kırmızı mayalı pirinç bileşenlerinin en az 170 üretici tarafından kullanıldığı biliniyor, bu nedenle her şirketin geri çağrılan ürünler listesi hala güncellenmektedir. Kırmızı maya ürünleri Japon günlük yaşamında ve yiyecek alımında sıklıkla bulunduğundan, kasıtlı olarak “kırmızı maya sağlığı” reklamı yapan ürünlere ek olarak, tespit edilmesi kolay ve ambalaj üzerinde nadiren işaretlenen bazı kırmızı maya pigmentli ürünler de vardır. Bir süre birçok Japon panik ve endişe hissetti.

Kobayashi Pharmaceutical, 28 Mart sabahı, olayın yaklaşık bir haftaya yayılması nedeniyle ilacı uzun süredir kullanan iki böbrek hastasının daha öldüğünü kamuoyuna doğruladı.Şu ana kadar dört kişi öldü ve 106 kişi hayatını kaybetti. hastaneye kaldırıldı. Kobayashi Eczanesi'nden yapılan resmi açıklamada, ölüm vakalarının merhumun aile üyeleri tarafından bildirildiği belirtilerek, merhumun daha önce uzun süre sorunlu Kobayashi farmasötik ürünleri tükettiği belirtildi.

▌Kobayashi Farmakolojisi Ön Araştırması: “Bilinmeyen İçerik” Test Edildi

Peki olası nedenler nelerdir? Kobayashi Pharmaceuticals'ın ilk araştırması, kırmızı maya pirinci içeriğinde “bilinmeyen bileşenlerin ortaya çıktığını” söyledi. Başlangıçta olası bir nedenin, kırmızı mayalı pirinç ürünlerinin fermantasyon işlemi sırasında ortaya çıkan “sitrinin” toksini olabileceği düşünülüyordu. Uzun vadede zehirlenme, karaciğer ve böbrek hasarı gibi belirtiler ortaya çıkabilir, ancak genel olarak kırmızı maya pirinci ile ilgili ürünler test düzeylerinde sitrin içerir ve Kobayashi Eczanesi'ne göre şu anda üretilen kırmızı maya pirinci içerik maddeleri içermez. Keşfedilen Sitrin konusunda şirketin resmi olarak “bilinmeyen ve beklenmeyen maddeler” olarak adlandırdığı madde şu anda çeşitli üniversite laboratuvarlarında test ediliyor. (Sonuçlar ve ayrıntılı nedenler teyit edilene kadar yanıltıcı ve paniğe yol açmamak adına “zehirli kırmızı maya pirinci” tabirini kullanmak uygun değildir)

READ  "Leynos 2 Saturn Tribute Collection" PS5/Switch Geleneksel Çince Versiyonu 25.04.2019'da Çıktı!Fiziksel Versiyon Ön Siparişe Açık | Oyun tabanı

Olayın yayılması ve gerçek nedeninin belirlenememesi nedeniyle Japon halkı sabırsızlandı ve Kobayashi Pharmaceuticals'a kızdı. 28'i sabahı hissedarlar toplantısında birçok kişi Kobayashi Pharmaceuticals'ın yavaş tepkisini ve tepkisizliğini protesto etti. Kobayashi Pharmaceuticals'ın ürün kontrolünde ciddi eksiklikleri vardı.

Öte yandan halk, kırmızı mayalı pirinç ürünlerinin kullanımına da şüpheyle yaklaşıyor ve Kobayashi'nin ilacındaki kırmızı mayalı pirinç ürünlerinin kullanımından endişe duyuyor. Hatta kırmızı mayalı pirinçten bile korkuyorlar. “NHK” yorumları birleştirdi. Profesyonel doktorlar kamuoyuna paniğe gerek olmadığını hatırlatıyor. Kırmızı maya pirinci insan vücuduna zarar vermiyor. Araştırmayı açıklığa kavuşturmadan önce ilk olarak Kobayashi Eczanesi'nin kırmızı maya pirinci ile ilgili ürünlerinin kullanılmaması gerektiği doğrulandı. Kırmızı mayalı pirinç ürünlerini kullandıktan sonra herhangi bir semptomla karşılaşırsanız en kısa sürede tıbbi yardım almalısınız.

Japonya saatinin 28'inde öğle saatlerinde Başbakan Fumio Kishida, hükümetin kırmızı pirinç konusunda gerekli misilleme tedbirlerini alacağını söyledi. Kabine Baş Sekreteri Hayashi Masaru da ilgili uzmanlardan oluşan bir araştırma komitesi kurulduğunu kamuoyuna açıkladı.Bu kez kırmızı mayalı pirincin gıda güvenliği konusu aynı anda Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) bildirilecek.

ÖNEMLİ BİLGİ HATIRLATMA:

Kobayashi Pharmaceutical'ın kırmızı mayalı pirinç içerikli ürünleri de Tayvan pazarında dolaşıyor. Şu anda, Sağlık ve Refah Bakanlığı Gıda ve İlaç İdaresi, yerli üreticilerin kamuya duyuru yapmak için önleyici imha bilgilerini önceden bildirdiklerini duyurdu:[உணவு மற்றும் மருந்து நிர்வாகம்/உள்நாட்டு உற்பத்தியாளர்கள் தடுப்பு அகற்றுதல் தகவலை முன்கூட்டியே தெரிவிக்கின்றனர்]

Japonya'ya seyahat edenler yukarıda belirtilen geri dönüştürülmüş ürünleri satın almaktan ve daha önce satın alınmış olanları yemekten kaçınmalıdır.

Mayalı kırmızı pirincin öldürülmesi, özel bir girişimin gıda sorunundan, Japon toplumunu etkileyen bir gıda güvenliği krizine dönüştü. Resimler/Ekran görüntüleri…

Önerilen makale

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir