Partneriniz depresyondaysa ne yapmalısınız? Bu “modern uygarlık hastalığı”nın çaresini analiz edersek, aslında sessiz arkadaşlık iyi bir ilaçtır Bella Nonnan | BUGÜN HATTI

Depresyon hastalarının sayısının her yıl artmasıyla birlikte “melankoli”, modern hipertansif toplumda uzun süredir yaygın bir durum. Son yıllarda, “Psikiyatri Koğuşunda Sabah Gelecek” gibi birçok Kore dizisi bu “hastalığı, modern uygarlığı” araştırdı ve Park Shin Hye'nin canlandırdığı Nam Ha Na'nın daha önce rol aldığı yakın zamanda sonuçlanan “Dr. Lo” dizisini konu aldı. Depresyon teşhisi konulan ve Yu Zhengyu'nun canlandırdığı Park Hyung Sik'e Ha Na yavaş yavaş kalacak bir arkadaş oldu. Sislerden uzak. Yazar, size depresyonun ne olduğunu ve çevrenizdeki biri depresyondan muzdarip olduğunda nasıl yardımcı olabileceğinizi anlatmak için depresyonla ilgili bilgileri iyi bir şekilde derlemiştir.

Genişletilmiş Okuma: Eğer sıkıntılıysanız mutlaka okumalısınız! “The Lowdown Doctor”dan En İyi 10 İlham Verici Alıntı: “Başkalarının düşünceleri hakkında endişelenmeyin, önce kendinize iyi bakın.”

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Depresyon, düşük ruh halinden daha fazlasıdır

Depresyon genellikle tek bir semptom olarak düşünülür: Ancak düşük ruh hali, açık bir semptomdan ziyade, uzun vadede bir dizi daha geniş fiziksel ve psikolojik duruma bağlı olarak teşhis edilmesi daha olasıdır. Depresyon, (DSM-5) kendinizi mutlu hissedemiyorsanız, sürekli sinirliyseniz, kendinize üzülüyorsanız, intihar düşünceleri vb. beşten fazlaysa, iki haftadan uzun sürüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. ödemek. Depresyondan muzdarip olup olmadığınızı düşünün.Tıbbi yardım almanız önerilir.Profesyonel yardım.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Ayrıca okuyun: Dünya çapında 300 milyondan fazla insan depresyondan muzdarip! “Depresyon” Testi Nasıl Yapılır? Bu 5 Erken Belirtiyi Göz ardı Etmek Kolaydır

Hiçbir sorunu olmadığı halde neden hâlâ depresyon tanısı konuldu?

Çoğu insan depresyona sahipse, bunu gerçekten hissetmiyor veya bilmiyor çünkü çoğu insan davranışlarını çevresel etkilere dayanarak rasyonelleştiriyor. Depresyonda olduğunuzu bilseniz bile utangaç olabilirsiniz ve bunu kabul etmek istemeyebilirsiniz. Ancak gerçekte depresyon çok yaygındır, ancak zaten bitkin olduğunuzun farkına varmazsınız. Depresyonun pek çok nedeni vardır ve bunların çoğu kişisel, çevresel faktörler veya genetik kalıtımdan kaynaklanmaktadır. “Dr. Drew”daki Na, işyerinde üstleri tarafından sürekli zorbalığa uğradığı için birinciye ait. Ayrıca her zaman çok çalışıyordu ve bu da zihinsel ve fiziksel sorunlara neden oluyordu.

READ  MacOS için en son Windows oyun taşıma aracının performansı %20 arttı ve bazıları onu Apple'ın daha güçlü M2 Ultra'sı ile birlikte çalıştırdı.

Genişletilmiş okuma: Sonbahar ve kış aylarında “mevsimsel hüznü” yaşıyorsanız ne yapmalısınız? Kadınlarda 4 belirtiye ve 4 kat riske dikkat edin, D vitamini takviyesi için “bu yöntemleri” kullanın!

Depresyon tedavi edilebilir mi? Nasıl yürütülür?

Depresyona yönelik mevcut tedaviler semptomların şiddetine bağlı olarak değişiklik gösterir ve genellikle üç kategoriye ayrılır: ilaçlar, psiko-bilişsel terapi ve fizik tedavi. Doktorun kararı sonrasında uygun tedavi uygulanacaktır. Tedavi sonrasında semptomlarda düzelme ve rahatlama olsa da bazı durumlarda yine de nüksetme meydana gelebilir, dolayısıyla depresyon tedavisi uzun bir yoldur ve ne hasta ne de yakınları sabırsız olmamalıdır.

Genişletilmiş okuma: Depresyonun izi kan grubuna kadar uzanabilir mi? AB tipinin vermeye istekli olmasına rağmen başını belaya sokmayı sevmesine şaşmamak gerek. Mutluluğu ancak mükemmeliyetçiliği bir kenara bırakarak bulabilirsiniz.

Sessiz arkadaşlık iyi bir ilaçtır

Partneriniz ya da çevrenizdeki akraba ve arkadaşlarınız depresyona girdiğinde, partner açısından bakıldığında şüphesiz onların yakın zamanda iyileşeceğine inanırsınız, ancak gerçekte depresyondan muzdarip hastalar kısa sürede duygularını kontrol edemezler. Bu dönemde dış dünyanın onlar üzerinde olumsuz bir etkisi vardır, tanınmak çok önemlidir ve psikoloji yazarı Nori Bear'ın nasıl iyi bir “arkadaş” olunacağına dair verdiği beş nokta aşağıdadır:

1. Hiç kimse kendi isteğiyle hastalanmaz: Daha önce de söylediğimiz gibi depresyonun pek çok etkeni vardır, bu yüzden öncelikle karşımızdaki kişinin depresyon hastası olmak istemediğini anlamamız gerekir, belki önce karşımızdaki kişinin yaşam tarzını ve olası nedenlerini gözlemleyip, karşımızdaki kişiye yardımcı olabiliriz. Nazik bir şekilde, bu sorunu kendiniz çözün.

2. Arkadaşlık ve tanınma en iyi ilaçtır: Depresyonlu hastaların çoğu kendilerini “yük” olarak hissederler ve başkalarına sorun yaratacaklarından korkarlar. Onlar için birisinin onları tanıyacağını umuyorlar. Bu süre zarfında sessiz kalıp onları dinleyebilirsiniz. Ne derler.

READ  Lise/Her Selam, Yuan Dome Beyzbol'u Emekli Eden İlk Kişiye Veda Ediyor | oyun

3. Söylediğinizi yapın: İster arkadaşlık olsun, ister herhangi bir anlamda yardım, elinizden geleni yapmanız gerektiğini, depresyona giren bir kişiye açık çek yazmamanız gerektiğini, bunu yapamıyorsanız bunu en baştan açıkça belirtmeniz gerektiğini unutmayın. Arkadaşlık hayat kurtaran saman çöpü gibidir.Hazır olduğunda sıkı tutunursan yakaladığın an hiçbir şeye dönüşmez.Verilen sözü yerine getirmemek onlara sadece daha fazla hayal kırıklığı ve kötülük getirir.

4. İyileşmemek normaldir: Ne kadar yaparsak yapalım, bazen karşımızdakinin iyileştiğini görmeyiz, depresyon tedavisinde bu çok yaygındır, dolayısıyla partnerin bu konuda kendini suçlu ya da suçlu hissetmesine gerek yoktur ama hissetmemelidir. Sonuç alamadığınızda cesaretiniz kırılmasın, normal bir zihinle yaklaşın.

5. Kişisel psikolojik durum çok önemlidirArkadaşınız ne kadar iyimser ve mutlu olursa olsun uzun süre olumsuz duygulara maruz kaldıktan sonra yorulacaktır.Eğer arkadaş gerçekten yorgunsa öncelikle kendinize bakmayı unutmayın. Ancak sağlıklıysanız yapabilirsiniz. Kendine dikkat etmek. Başkaları üzerinde olumlu bir etki yaratın.

Kaynak: I.G.@netflixkr,jtbc

Yazar: Huang Yuxuan

Taipei Arena'nın tatlı önerisi “biraz tatlı”! Bir ara sokakta yer alan ve büyük bir popülerliğe sahip olan “Meyveli Katmanlı Kek” genellikle raflara konulduğu anda hemen tükenir!

2024 Devasa Konser Envanteri! Şarkı Söyleyen Tanrı Jackie Cheung arka arkaya altı oyun açtı, Hikaru Utada, IU, Espa… Japon ve Kore tanrıçaları yarıştı!

katılmakBellanonnon LINE ArkadaşlarEn son moda haberlerini alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir