Yabancı YouTuber Intel Arc A380'i Tek Yuvaya Dönüştürdü, Yöntem Çok Basit | Bilgisayar Kralı Ada

Daha küçük bilgisayarlar için çoğu yalnızca tek yuvalı bir grafik kartı takabilir. Piyasada çok az sayıda tek yuvalı grafik kartı var, dolayısıyla birini seçmek kolay değil. Ayrıca performans gerçekten süper giriş seviyesi ve VRAM bile yeterli değil. Modern oyunların birçoğu 60FPS'yi çalıştıramayabilir.

Geçtiğimiz günlerde yabancı bir YouTuber güzel bir çözüm paylaştı. Intel Arc A380'i tek bir yuvaya taşımak için süper basit bir yöntem kullandı ve böylece daha küçük bilgisayarların iyi bir grafik kartı performansı elde etmesini sağladı.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Yabancı bir YouTuber Intel Arc A380'i tek yuvaya dönüştürdü, yöntem çok basit

Geçtiğimiz günlerde tanınmış yabancı donanım YouTube kanalı ETA Prime, “dünyanın ilk tek yuvalı Intel Arc A380 grafik kartına” ait bir video paylaşmıştı. Elbette bu video başlangıçta bir slot değildi, dönüşüm yoluyla uygulandı. Minisforum MS-01 mini bilgisayara takılabilecek bir grafik kartı bulmak istediği için bu fikrin ortaya çıktığını belirtti.Bu bilgisayarda özel bir PCIe yuvası var ancak yalnızca bir yuva için yer var:

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Intel Arc A380 giriş seviyesi bir grafik kartı olmasına rağmen çoğu tek yuvalı grafik kartından daha verimlidir.Birçok oyun 60FPS'ye kadar çalışır. Ancak çift slotlu bir kart olduğu için değiştirilmeden takılması mümkün değildir. MS-01 bilgisayarına girin.

ETA Prime'ın modifikasyon yöntemi de oldukça basittir. Intel Arc A310 grafik kartının ısı dağılımını orijinal Intel Arc A380 ile değiştirir. Her iki grafik kartı da Sparkle markasına ait olduğundan hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok, doğrudan değiştirilebilirler:

Burada önemli bir nokta var, A310'un radyatörü A380'in VRAM'ını karşılayamıyor, bu yüzden başka bir radyatör alıp onu taktı:

READ  Yabancı medya tarafından ifşa edilen PS5 Pro performansı ve çıkış tarihi. Project Q'nun gerçek makinenin bir videosu olduğundan şüpheleniliyor

Bu durumda iki ekran kartı (A310 ve A380) almanız gerekmez mi? Evet, iki tane alması gerekiyordu ama A310'u tasfiye etmek için başka bir büyük radyatör taktı ve ardından grafik kartını meslektaşına sattı, bu yüzden maliyet çok büyük olmadı.

Dönüşümün ardından gerçek performans ölçümleri yapıldı. Minisforum MS-01 mini bilgisayarın donanımı Intel i9-13900H ve 32GB DDR5-5200 hafızadır. Intel Arc A380'in standart 54W'a ulaşabileceğini, 1.936MHz bellek saatine ve 1.900 MHz'e kadar GPU saat hızına sahip olduğunu belirtti:

3DMark değerlendirmesinde Night Raid 28.966 puan, Fire Strike 9.694 puan ve Time Spy 4.485 puan aldı:

Ayrıca “Battlefield 2”, “Pallu”, “Mortal Kombat 1”, “Cyberpunk 2077”, “Tekkan 8”, “Kombat 6” ve “Borderlands 3” gibi birçok oyunu 1080p çözünürlükte test etti. Orta görüntü kalitesi ayarları 60FPS~80FPS çalıştırabilir. XeSS bazı oyunlarda etkinleştirildi:

Co-op markalarının tüm Arc A310 ve A380'lerinin doğrudan bu şekilde dönüştürülüp dönüştürülemeyeceğini bilmiyorum. Adayların öncelikle güvenli olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor, aksi halde Sparkle'ı tercih etmeleri gerekiyor.

Tam video:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir