1 mg orizoik asit, panzehir olmadan 1 gün içinde ölümcül organ yetmezliğine yol açabilir | Hayat | Merkezi Haber Ajansı CNA

2024/3/27 22:46(Güncellenme tarihi: 3/28 00:08)

Şematik diyagram. (Resim Pexels Galerisinden)

(Merkezi Haber Ajansı muhabiri Chen Jieling, Taipei, 27.) Bei Şehrindeki Baolin Çay Evi'nde gıda zehirlenmesi şüphesi, çok sayıda kişinin hastaneye kaldırılmasına ve iki kişinin ölmesine neden oldu. Sağlık ve Refah Bakanlığı'nın uzman toplantısında “pirincin” zehirli olduğu yönünde spekülasyon yapıldı. “Fermantasyon asidi” çok mümkün.Doktorlar bu ilacın panzehirinin bulunmadığını, nadir fakat tehlikeli olduğunu söylüyor.Günde sadece 1 mg alınması organ yetmezliğine yol açabiliyor.

Sağlık ve Refah Bakanlığı Bakan Yardımcısı Wang Bisheng, Taipei Şehri, Xinyi Bölgesindeki Baolin Çay Evi'nde toplam 11 kişinin gıda zehirlenmesi yaşadığını, bunlardan ikisinin ne yazık ki öldüğünü ve üçünün hala yoğun bakım ünitesinde olduğunu söyledi. akşam birimlerle görüştükten sonra. Geçmişteki literatürü, klinik belirtileri vb. değerlendirdikten sonra toksinlerin oluştuğuna inanma eğilimindedirler veMenşei

Pirinç Fermantasyon Asitleri Ansiklopedisi

  • Menşei: “Pirinçle fermente edilmiş asit” toksini ilk olarak, geleneksel hindistancevizi ile fermente edilmiş keklerin çeşitli zehirlenme olaylarına neden olduğu Endonezya'da keşfedildi. Fermantasyon işlemi sırasında pirinç ürünleri, nadir Burkholderia gladioli bakterisi tarafından kirlendiğinde, pirinç içeren asit de ortaya çıkar.
  • Özellikleri: Sıcaklık 22 ila 33 santigrat derece arasındadır ve pH değeri nötrdür.Bu, pirinç fermantasyon asidinin tercih edilen ortamıdır.
  • Vaka: Geçmişte Tayvan'da pirinç fermantasyonu gıda zehirlenmesi vakası yaşanmamıştı, ancak Endonezya, Afrika ve Çin'de vakalar görüldü.
  • Semptomlar: Pirinç fermantasyon asidiyle kirlenmiş gıdaların tüketilmesi mide bulantısı, kusma, ishal ve akut gastroenterit gibi diğer semptomlara neden olabilir ve bir gün içinde %40'tan fazla ölüm oranıyla çoklu organ yetmezliğine yol açabilir.
  • Tedavi: Orizazoik asidin panzehiri yoktur ve solunum yetmezliği ve şokta sadece inotroplar gibi destekleyici tedaviler verilebilir.

Daha fazla gör

kapanış

Olasılık yüksektir.

Bu akşam toplantıya katılan Lingu Chang Kung Memorial Hastanesi Nefroloji Bölümü'nde toksikolog ve görevli doktor olan Yan Songkai, Merkezi Haber Ajansı'na “pirinç pangrek” toksinin ilk olarak Endonezya'da keşfedildiğini ve birçok zehirlenmeye neden olduğunu söyledi. Tempe bongkrek adı verilen yerel geleneksel hindistancevizi mayalı kekinden kaynaklanan olaylar. . Ek olarak, fermantasyon işlemi sırasında nadir görülen Burkholderia gladioli bakterisi tarafından kirlenen pirinç ürünlerinde pirinç fermantasyon asidi ortaya çıkar.

READ  Sahte kızlar, plastik... Neden bu kadar çok kız Lin Xiang'dan nefret ediyor? 2 grup netizen hararetli bir şekilde tartışıyor |

Yan Songkai, 22 ila 33 santigrat derece sıcaklığın ve nötr pH değerinin pirinç fermantasyon asidi için en sevilen ortam olduğunu söyledi. Pirinç zehirlenmesi geçmişte Tayvan'da yaşanmadı ancak Endonezya, Afrika ve Çin'de vakalar görüldü. Pirinç zehirlenmesi nadir fakat tehlikelidir. İnsanlar yanlışlıkla kontamine yiyecekleri yerler. Toksin doğrudan insan hücrelerinin mitokondrilerine saldırır. Enerji üreten, hücresel solunumu etkileyen 1 mg'da ölümcül olabilir.

Yanlışlıkla pirinç fermantasyon asidi ile karıştırılmış gıdayı yerseniz, hastada bulantı, kusma, ishal ve akut gastroenterit gibi başka semptomlar gelişir ve bir gün içinde çoklu organ yetmezliği yaşayabilir, ölüm oranı yüksek olur. %40'tan fazla. Daha da korkutucu olan ise orizomisin için bir panzehirin bulunmaması ve sadece solunum sıkıntısı için infüzyon, şok için kardiyotonik ilaç gibi destekleyici tedaviler sunabilmesidir.

Xinyi Bölgesindeki Baolin Çayevi'nde Şüpheli Gıda Zehirlenmesi Vakaları 19-22 Mart tarihleri ​​arasında herkes Baolin Çayevi'nde yemek yedi ve toplantıda pirinç eriştesi, pirinç eriştesi ve diğer yiyecekleri yedi ve herkes çok tartıştı. Fikir birliği, pirinç fermantasyonu asidi gıda zehirlenmesinin, en olası neden, ancak diğer olasılık göz ardı edilemez. (Yazar: Chen Zhengwei) 1130327

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS uygulamasını indirinAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir