Microsoft, PC'de olduğu gibi Xbox'ın da üçüncü taraf oyun mağazalarını desteklemesi için yeni geliştirme olanaklarını açıkladı Bilgisayar Kralı Ada

Görünüşe göre Microsoft, birinci taraf oyun mağazalarının ayrıcalıklı ve kapalı politikasını benimseyen ve doğal karşılanan geleneksel ev oyun konsolu politikasından kopmak istiyor. Okumaya devam et Microsoft, PC'de olduğu gibi, üçüncü taraf oyun mağazaları için Xbox desteğinde olası yeni gelişmeleri açıkladı.

Xbox üçüncü taraf oyun mağazalarını destekler


▲Bu makalenin görsel kaynağı: Microsoft

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

PC'de olduğu gibi Microsoft, Xbox'ın üçüncü taraf oyun mağazalarını desteklemesi için yeni geliştirme olanaklarını açıklıyor

Ancak Xbox'ın hâlâ pazarı bozucu olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği mevcut pazar payına göre değişebilir. Ancak Microsoft, Xbox Game Pass bulut oyun hizmetinden başlayarak sürekli olarak yeni yöntemler geliştirerek statükoyu bozmaya çalışıyor ve beklenmedik bir şekilde diğer rakiplerin de buna ayak uydurması için baskı yaratıyor.

Microsoft şimdi bazı yeni iyileştirmeleri mümkün kılıyor.

Reklam (Lütfen bu makaleyi okumaya devam edin)

Microsoft'un oyun bölümünün CEO'suBill Spencer, Epic Games Store'u ve diğer (üçüncü taraf oyun mağazalarını) Xbox oyun konsoluna getirmek istiyor.“Yabancı medyadaki bu Polygon röportaj yazısının başlığını görünce, aklıma hemen Avrupa Birliği'nin Android ve iOS platformlarındaki oyun konsollarını düzenlemeye başlayacağı geldi.

Ancak mevcut röportaj materyaline bakılırsa Microsoft'un geleneksel ev oyun konsolundan kopmak istediği görülüyor. Birinci taraf oyun mağazalarının özel kapalı politikasını temel alır ve benimser.

Phil Spencer, Windows ile tanınan Microsoft gibi şirketlerin üçüncü taraf mağazalardan oyun satın alma özgürlüğüne sahip olmasının doğal olduğunu söyledi. Mülakat sırasında bile yönetici, kapalı bir sistemi sürdürmekten duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi (temel olarak donanım Ar-Ge maliyetlerinin münhasırlık yoluyla sübvanse edilmesi yönündeki geçmişteki yönlendirmenin etkisiz olması nedeniyle) ve açık ve kolay hareket etmemiz gerektiğini düşündü. Büyümenin yönünü anlayın.

READ  Çin, İnternet teknolojisi endüstrisini 3 yıldır denetliyor ve kayıplar 34 trilyona ulaştı.Alibaba sert darbe aldı | çapraz boğaz

Epic Games Store'un ve diğer üçüncü taraf oyun mağazalarının Xbox platformuna getirilmesinin önündeki tek engel bir yığın evrak işiyse, onları bırakma stratejisine büyük bir “evet” vereceğini belirtti.

PC platformuyla aynı açık stratejinin yalnızca oyun konsolu oyuncularına değil Microsoft'a da fayda sağlayacağına inanıyor.

Phil Spencer, Moore Yasası yavaşlarken oyun konsolu donanım fiyatlarının eskisi kadar hızlı düşmediğini, oyuncuların farklı faktörlere sahip PC oyunlarını tercih etmeye başladıklarına dikkat çekiyor. Kapalı kanalların bakımı daha zor olmakla kalmıyor, aynı zamanda oyuncuları konsollardan uzaklaştırabiliyor.

Microsoft'un dış dünyaya açıkladığı mevcut bilgilere bakılırsa, özel oyunlarla oyuncuları cezbetmek için konsol platformlarını kullanma stratejisini aşamalı olarak sonlandırmaya başlamadı. Geçmişte olduğu gibi kabul edilen ve birinci taraf oyun mağazalarına bağlı olan bir politika bile gelecekte Xbox oyun konsollarında bozulabilir.

Oyun konsollarını doğrudan PC'leri kullanarak yapma düşüncesi, oyun konsolu pazarının giderek düzleştiği mevcut durumla uyumlu olsa bile, izlenecek iyi bir yol olabilir. Ancak bunun gibi bir politika, insanların geleneksel oyun konsollarının giderek daha az tercih edilir hale geleceği yönünde spekülasyon yapmasına neden oluyor.

Ancak gerçekte, elde taşınır oyun konsollarının mevcut gelişim yönüne bakıldığında, Microsoft'un gerçekten iyi bir konsol oyunu deneyimi sunup sunamadığı görülüyor. Açık oyun konsolu da yeni bir satış noktası haline gelebilir – aslında Microsoft yakın zamanda sadece el tipi emülatörler değil, birkaç yeni donanım projesinin de üzerinde çalıştığını açıkladı (ayrıca bakınız:Microsoft'un içindekilere göre Xbox, kendi el konsolunun prototipi üzerinde çalışıyor), daha fazla vurgulamakYeni konsol “en büyük donanım iyileştirmesi”Yolda.

Oyun konsolu ekosistemini daha PC odaklı hale getirmeye yönelik yeni bir yönelimle Microsoft, konsol donanımı oluşturmaya daha fazla odaklanabilecek gibi görünüyor.

READ  Samsung'u Yendi Dünyanın ilk kutusundan çıkarılan Google Pixel Fold, "katlama mekanizmasının tamamen açılabilmesini" övüyor, demir hayranlarının satın almasını istiyor | Mobil iletişim

Kaynak göstermearacılığıyla

devamını oku:

WWDC 2024 Apple Geliştirici Konferansı 11/6'da Başlıyor! Açılış konuşmasının odak noktası sistem güncellemeleri olacak. Vision Pro'nun daha fazla ülkede piyasaya sürülmesiyle ilgili haberler olacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir