180.000 kişi birlikte gitmek için kaydoldu ve Baishatun'a yapılan Masu hac ziyareti, Tayvan'ın “ilahi siyasetinin” yönünü göstererek hararetle tartışıldı. Whatsnew|Initium Medya

Luan Sedan, 26 Mart'ta 9 gün 8 gecelik bir tur için saat 14:35'te Gongtian Sarayı'na döndü.Mazu, Miaoli İlçesi, Dongxiao Kasabası, Baishatun'da tütsü sunmak için yürüyor.Sonucu duyurun. Ayın 24'ü sabahı erken saatlerde, Beikang'daki Sadian tapınağındaki ateş kesme töreninin ardından Masu Sadan Sandalyesi “aceleci bir yürüyüş” hızıyla kuzeye yürüyerek döndü.önceden değerlendirilmişMazu'nun hac yolculuğunun tek yön mesafesi yaklaşık 200 kilometre, yürüyüş süresi ise yaklaşık 40 saattir. (Genişletilmiş okuma: “Baishadun Masu: 70.000 İnanlı, Yüzlerce Kilometre, Belirsiz Rotalı “Pembe Süper Araba”)

Masu'nun tütsü sunusu, sarayların ve tapınakların kuruluşu ve evrimi sırasında yaratılan “aşağıdan yukarıya, küçükten büyüğe, küçük tapınaktan büyük tapınağa ve ruhlardan ata tapınağına” ritüelini ifade eder. Tayvan'da, en ünlü Mazu tapınağı adaklarından ikisi, Dajia, Taichung'daki Zhenlan Sarayı'nda “Tajia Ma”nın tütsü sunma töreni ve Miaoli, Baishatun'daki Kongtian Tapınağında Mazu'ya tütsü sunma törenidir. Bunlar ayrıca 2008 yılında Çin Cumhuriyeti'nin Somut Olmayan Kültürel Varlıkları arasında yer aldı.

26 Mart 2024'te Maioli, Mazu'nun Dongxiao Kasabasındaki Baishatun'da yürüyerek tütsü sundu. Bugün Luan'a olan yolculuğunun son ayağını tamamladı ve Gongtian Tapınağı'na döndü.Fotoğraf: Chen Zhuohui/Duan Media

Bu kez Masoo'yu yürüyerek takip etmek için ön kayıt yaptıranların sayısı rekor sayıya ulaştı.180.000 yukarıBaishatun Masu Tütsü Hac Gezisi Tayvan'ın en büyük dini faaliyetlerinden biri olmaya devam ediyor.

Baishatunil Mazu'nun yıllık hac rotası her zaman olduğu gibi internette pek çok sıcak konuya yol açtı.

26 Mart 2024'te Maioli, Mazu'nun Dongxiao Kasabasındaki Baishatun'da yürüyerek tütsü sundu.  Bugün Luan'a dönüş yolculuğunun son ayağını tamamlayarak Gongtian Tapınağı'na döndü.Fotoğraf: Chen Zhuohui/Duan Media
26 Mart 2024'te Maioli, Mazu'nun Dongxiao Kasabasındaki Baishatun'da yürüyerek tütsü sundu. Bugün Luan'a dönüş yolculuğunun son ayağını tamamlayarak Gongtian Sarayı'na döndü.Fotoğraf: Chen Zhuohui/Duan Media

Diğer Masu alaylarından farklı olarak Baishatun Mazu'nun tahtırevanı, tahtırevanın hareketleri yoluyla “Masu'nun Kahini”ni alma özelliğine sahiptir. Dört taşıyıcı, Masu'nun nereye gideceklerine dair talimatlarını almak için karmaşık bir dizi manevi yoruma (belki de tapınağın hareketi ve eğimi ve bir grup taşıyıcıyla bazı iletişimler) güveniyor. Yani Baishadun Masu yürüyüş rotası belirsiz. Sedan'ın pistindeki modifikasyonlar ve gelişmiş bileşenler, inananlar tarafından genellikle “kirli şeyler” olarak yorumlanıyor.

READ  Kate Middleton'ın 90 gün süren ortadan kaybolmasının ardındaki gizem: İngiliz kraliyet ailesi, prensi korumak için bir kez daha prensesi "feda etti" mi?

Bu kez Baishatun Masu, 19 Mart'ta Dajia'daki Zhenlan Sarayı'na geldi. Geziden önce ve sonra, Kuomintang yasa koyucuları Yan Quanheng ve Fu Gongqi, yol boyunca Baishatun Masu'yu selamlamak için özel bir gezi yaptılar, ancak Masu'nun tahtırevanı geçtiğinde,İkisinden de kaçınınNetizenler Masu'nun siyasi bir açıklama yapıp yapmadığını tartışıyor.

Masu ile Ulusal Ordu arasındaki bağlantı da dikkat çekti. Yolculuğun beşinci günü olan 21 Mart öğleden sonra, tütsü alayı Dauliu'daki Tabu kampının kapısından geçerken, “Mazu, seni seviyorum” ve “Mazu, seni seviyorum” sloganları atan bir dizi Ulusal Ordu askeriyle karşılaştı. irade”. Güzel vatanımızı koruyun”. Sonra Mazu Luan Sedan geri döndü ve sonundaOrdu kampının kapısında dursevinç patlamasına neden oluyor. Tayland Bo Kampı Topçu Eğitim Merkezi komutanı olay yerinde Tayvan'daki Mazu'ya dua etti: “Müritlerimin, birliklerimin, personelimin ve araçlarımın güvenli ve sorunsuz bir şekilde varabilmesi için Cennetteki Kutsal Anne'den beni korumasını içtenlikle rica ediyorum. . mükemmel olun ve öğrencilerim Tayvan'ı ve ülkeyi koruyacak. Ben ülkeyi ve toprağı korumak, korumak, sıkı çalışmaya devam etmek istiyorum ve içtenlikle Cennetin Kutsal Annesinden bizi korumasını istiyorum, teşekkür ederim!”

26 Mart 2024'te Maioli, Mazu, Baishatun, Dongxiao'da yürüyerek tütsü sundu.  Bugün Luan'a dönüş yolculuğunun son ayağını tamamladı ve Gongtian Sarayı'na döndü.Fotoğraf: Chen Zhuohui/Duan Media
26 Mart 2024'te Maioli, Mazu, Baishatun, Dongxiao'da yürüyerek tütsü sundu. Bugün Luan'a dönüş yolculuğunun son ayağını tamamladı ve Gongtian Sarayı'na döndü.Fotoğraf: Chen Zhuohui/Duan Media

İlgili raporlarda Kamu TelevizyonuMakale, Tayvanlı folklorcu Wen Songgan'ın, Baishatun Mazu'nun çekiciliğinin inananlarla olan etkileşimlerinde yattığını ve bunun da birçok insanın “Mazu'nun ilgisini” hissetmesine neden olduğunu söylediğini aktardı.

Bir zamanlar Tayvan'daki Tsinghua Üniversitesi'nden antropolog Lu MeizhenAraştırma yapmakMasu'nun Baishatun'da tütsü sunması hikayesinin “inananların zihnindeki Masu imajını ortaya çıkardığına dikkat çekti. Baishatun'daki Mazu'nun genellikle ulaşılamaz ve erişilemez olmaktan ziyade yaklaşılabilir, sevimli ve anaç bir tanrı olduğuna inanılıyor.” Masu'ya Baishatun'a kadar eşlik eden hacıların sayısı neden 1997'de 1.600'den 2010'larda 10.000'in üzerine hızla çıktı? (Genişletilmiş okuma: “Eşcinseller Neden Masu'ya Taparlar? İlahiyatın Hoşgörüsü ve Bozulması”)

READ  Tayvan hisseleri rahatlaması ICS ile sigorta entegrasyonu için tampon dönemini borsaya kote hisselerin takası için 10 yıldan 15 yıla uzatmaya gerek yok.

Ayrıca Baishatun Mazu'nun ticari uygulamalarının ve dini etkilerinin benzersiz olduğuna dikkat çekti. Yolculuğun tamamı yürüyerek yapılıyor ve önceden belirlenmiş bir güzergah yok. Ayrıca Mikoshi'nin “işleri yapmanın yollarını seçme” yeteneği, modern inananlar için çok çekici. ve “tahta sandalyelerde izlemek”, “tütsü lambalarının ayaklarını izlemek”, “dost tapınaklarına yardım etmek” ve diğer eylemler gibi çeşitli farklı yollar inançlılar tarafından açıklanabilir ve yayılabilir; Ve 2011'den sonra Masu girdi. Süpermarketler, geleneksel pazarlar ve meyve ve sebze toptancı pazarları. “2011'den bu yana sık sık yaşanan gıda güvenliği sorunlarından” endişe duyuyor. Bu içerikler katılımcıların “mazunun mucizevi etkilerini deneyimlemelerine” olanak tanıyor.

26 Mart 2024'te Maioli, Mazu, Baishatun, Dongxiao'da yürüyerek tütsü sundu.  Bugün Luan'a dönüş yolculuğunun son ayağını tamamladı ve Gongtian Sarayı'na döndü.Fotoğraf: Chen Zhuohui/Duan Media
26 Mart 2024'te Maioli, Mazu, Baishatun, Dongxiao'da yürüyerek tütsü sundu. Bugün Luan'a dönüş yolculuğunun son ayağını tamamladı ve Gongtian Sarayı'na döndü.Fotoğraf: Chen Zhuohui/Duan Media

1980'lerde Tayvan'da Dajia Zhenlan Sarayı Mazu civarında yaygın ilgi gören bir diğer önemli Mazu hac faaliyetiyle karşılaştırıldığında, Baishatun Mazu daha sonra yükseldi, ancak yükselişi güçlü ve yarattığı manşetler son yıllarda arttı. Bunun nedeni, Zhenlan Sarayı ve Tapınağının yöneticilerinden Yan ailesinin son yıllarda “tapınak siyaseti”nin ve yerel siyasetin temsilcisi haline gelmesi ve ikinci nesil Yan Quanheng'e yakınlığı olabilir. Kuomintang ve Mazu'yu Tayvan Boğazı'nın iki yakası arasında bir bağlantı olarak kullanmayı tercih ediyorlar ve “tek aileyi” vurgulayan bir çizgiyle ilişkilendiriliyorlar.Mazu'nun Kongtian Tapınağı'nı ziyaretinden önce bu kez, Başkan Tsai Ing-wen, gelecek dönem başkanı Lai Ching-te ve Tayvan Halk Partisi Başkanı Ke Wenshe gibi Mavi Ay olmayan kişilerOlay yerinde saygı duruşunda bulununaynı zamanda belli bir inceliği de yansıtıyor. (Genişletilmiş okuma: “Tanrılar Oy Vermez: 'Seçimleri Etkileyen Saraylar ve Tapınaklar'ın Olasılığı ve Olasılık Dışı”)

ve 2024'teki Dajia Mazu dolambaçlı yolu5 Nisan'da sürüşe başlayacakO dönemde hangi politikacıların haraç ödeyeceği aynı zamanda Tayvan'ın “tanrı siyasetindeki” son değişiklikleri de yansıtacaktır.

Yayınlanan bu içeriğin telif hakkı Duan Media'ya veya ilgili kuruluşlara aittir. Duan Media'nın editörlük departmanının izni olmadan yeniden basmayın veya kopyalamayın, aksi takdirde bu bir ihlal olacaktır.

READ  Xu Qiaoxin, Halk Partisi programı Ke Wenzhe'de haksızlığa uğradı ve "Geçiş Prensleri" ve "Mavi-Beyaz İşbirliği" gibi önemli konulardan çekinmedi | Siyasi | Yeni Konuşma Haberleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir