ABD'de Baltimore köprüsü hasar gördü: 6 kayıp işçinin öldüğü varsayıldı, yerel halk tepki gösterdi | Son 24 Saat | Corner International ve Global

Baltimore'daki Quay Köprüsü'ne DALI yük gemisi çarptı ve çok sayıda mürettebat yaralandı.Foto/Reuters

2024. 3. 27 Amerika]

ABD'de Baltimore köprüsü çöktü: 6 kayıp işçinin öldüğü varsayıldı, yerel bölge trafik kabusuna daldı

ABD'nin Maryland eyaletinin Baltimore kentindeki “Francis Scott Key Köprüsü” (Francis Scott Key Bridge), 26 Mart günü yerel saatle 01.30'da bir yük gemisiyle çarpıştı ve çöktü. Köprüde çalışan altı inşaat işçisi kayıp. Arama ve kurtarma ekipleri şu ana kadar onlardan veya kalıntılarından herhangi bir iz bulamadı ve olayın gerçekleştiği saat ve su sıcaklığı dikkate alındığında yetkililer altı kişinin öldüğüne inanıyor. Kargo gemisi Singapur Tally Gaye Köprüsü ile çarpıştı. Tren, Baltimore'dan havalandıktan sonra kontrolünü kaybederek yüksek hızla Quay Köprüsü'ne doğru yöneldi. Mürettebat, imdat sinyalini gönderdikten sadece 2 dakika sonra köprü iskelesine çarptı. Kayıpları arama çalışmalarının yanı sıra, günde 35.000 araç taşıyan trafik arteri Kaye Köprüsü'nün çökmesi Baltimore'u ciddi bir trafik sıkışıklığına sürükledi ve seyahat kabusu yıllarca devam edebilir.

289 metre uzunluğundaki konteyner gemisi DALI, Gaye Köprüsü'nün beton iskelesine çarptı. Maersk nakliye şirketi tarafından kiralanmıştı. 22 Hintli çalışanı var. Başlangıçta kalkış planlanmıştı. Baltimore Limanı'ndan Sri Lanka'nın Colombo kentine yolculuk 27 gün sürdü, ancak 26 Mart sabahı saat 0:44'te limandan ayrıldıktan kısa bir süre sonra motor gücü ve elektrik gece 01:26'da tamamen kesildi. Işıklar açıktı. Yolcular bir tehlike sinyali verdi ve olası bir çarpışma konusunda uyardı.Gaye Köprüsü'nde, Maryland Ulaşım Otoritesi sinyali aldı ve araçların Gaye Köprüsü üzerinde ilerlemesini engelledi; Sinyal gönderildikten 2 dakika sonra saat 01.28'de DALI, Gaye Köprüsü'ne çarptı ve Gaye Köprüsü anında çöktü.

Maryland Valisi Wes Moore, çarpışma anında DALI'nin Gaye Köprüsü'ne doğru 8 knot (yaklaşık saatte 14,8 kilometre) hızla ilerlediğini ve yetkililerin tepki süresinin yeterli olduğunu belirtti. Moore, araçların köprüye doğru ilerlemesini engelleyen mürettebat üyelerini kahraman olarak nitelendirdi çünkü hızlı müdahaleleri daha fazla can kaybını önledi. Ancak çarpmanın etkisiyle 2,6 kilometre uzunluğundaki Kaye Köprüsü hızla çökerek aşağıdaki Patapsco Nehri'ne battı ve köprüdeki çukurları dolduran 6 inşaat işçisi suya düştü.

READ  Hongguang hayır. 39 Gerçek askeri eğitim şafakla başlar, askeri uçaklar doğuya doğru hareket eder ve ilk günün odak noktası olur | Siyasi | Merkezi Haber Ajansı CNA

Baltimore'daki Gaye Köprüsü, Daly yük gemisi tarafından vuruldu. Resimde havadan bir çekim görülüyor.Fotoğraf/Reuters
Gaye Köprüsü'ne çarpan “DALI” Singapurlu bir şirket ile Danimarkalı nakliye şirketi Maersk'e aitti…

Uzun arama kurtarma çalışmalarının ardından 6 kişiden hâlâ bir iz veya kalıntı bulunmuyor.Maryland Eyalet Polisi ayın 26'sı akşamı arama kurtarma görevinin aramaya dönüştürüleceğini duyurdu. Kötü gece ortamı nedeniyle ilgili. Çalışmaya ara verilecek. Arama avcılarının ayın 27'sinde sabah 6'ya kadar atlaması bekleniyor. Geri gelip çalışmaya devam edebilirler. ABD Sahil Güvenlik, ayın 26'sı gecesi geç saatlerde, olayın zamanlaması ve dondurucu su sıcaklıkları göz önüne alındığında, altı işçinin öldüğünün varsayıldığını söyledi.

“BBC” Baltimore, yerel basında çıkan haberlere göre altı işçinin Meksika, Guatemala, Honduras ve El Salvador'dan geldiğini ve daha fazla doğrulama için hâlâ büyükelçilikle temasa geçtiklerini bildirdi. Ayrıca arama kurtarma ekipleri biri yara almadan iki kişiyi sudan kurtarırken, diğeri tedavi için hastaneye sevk edilerek birkaç saat sonra tahliye edildi. kaza yaptı ancak yetkililer araçta kimsenin olmadığını doğruladı. DALI gemisindeki 22 mürettebatın tamamı hayatta kaldı.

Ayın 26'sında gece çökerken, Dolly ve taşıdığı 3.000 konteyner, pruvası köprünün parçaları arasına sıkışmış halde Patapsco Nehri'nde hâlâ karaya oturmuştu.

DALI güç kaybının nedeni halen araştırılıyor. ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu araştırmacıları gezi kaydedici verilerini inceliyor; Gemi bilgi sistemi Equasis'ten alınan verilere göre, Haziran 2023'te Şili limanında DALI incelendiğinde “tahrik ve yardımcı motorlarda” sorunlar tespit edildi. Arızalı parçalar arasında aletler ve termometreler yer alıyordu ancak çevrimiçi kayıtlar ayrıntılı bilgi vermiyordu. DALI'nin en son denetimi Eylül 2023'te New York'ta ABD Sahil Güvenlik tarafından gerçekleştirildi. Equasis verilerine göre o dönemde herhangi bir sorun yoktu.

Gemi takip sitesi Vessel Finder, DALI'nin 2016 yılında Belçika'nın Antwerp limanında tekrar çarpıştığına dikkat çektiğinden, bu DALI'nin ilk kazası değil. Can kaybı ve büyük hasar yaşanmadı.

READ  Kaitao Rallisi'nde 716 Tayvan Bağımsızlık Kanadı Hu Yue, Ke Wenshe ve Guo Taiming[புகைப்பட தொகுப்பு]| Siyasi | Merkezi Haber Ajansı CNA

Gaye Köprüsü 2023 yılının Haziran ayında incelenmiş ve iyi durumda olduğu tespit edilmiştir.

Kayı Köprüsü'nün çarpmasının ardından çok sayıda araba ve altı işçi nehre düştü ve henüz bulunamadı. Resimde, kaza mahalli üzerinde uçan bir arama kurtarma helikopteri görülüyor. …
Baltimore'daki Gaye Köprüsü'ne bir yük gemisi çarptı ve nehirde sadece erişim yolu kaldı.Foto/AFP

ABD Başkanı Biden, ayın 26'sında, yakın zamanda Baltimore'u ziyaret etmeyi planladığını ve federal hükümetin köprünün yeniden inşasının tüm masraflarını karşılamasını umduğunu söyledi.

Gaye Köprüsü, adını Amerikan Ulusal Marşı'nın şarkıcısı “Yıldızlarla süslü Banner”dan almıştır. Tamamlanmasından bu yana 47 yıldır kullanılıyor. Baltimore sakinleri için önemli bir seyahat rotasıdır. Büyük şehirlere kara ulaşımı. Maryland yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York ve Washington gibi doğu bölgelerinde her gün ortalama 35.000 aracın Kaye Köprüsü'nden geçtiğini belirtiyor. Baltimore Şehri zaten aşırı kalabalık olan durumu daha da kötüleştiriyor.

Baltimore sakini Tex Dunbar, Reuters'e annesi Kaye'nin köprünün karşısında yaşadığını ve onu ziyaret etmenin eskiden arabayla 10 dakika sürdüğünü, ancak şimdi neredeyse bir saat sürdüğünü söyledi; Maryland'e taşındı. Başkent Annapolis'e yolculuk süresi bir saat daha arttı. Dunbar karamsar bir tavırla trafik sıkışıklığı sorunlarının Baltimore sakinlerini aylarca, hatta yıllarca etkilemeye devam edebileceğine dikkat çekti.

Trafik sıkışıklığının yanı sıra, tehlikeli madde taşıyan kamyonlar, 4,4 metreden uzun veya 3,35 metreden geniş kamyonlar Baltimore Şehir Merkezi Karayolu Tüneli'nden geçemez ve talimatlar doğrultusunda şehir dışına çıkmak zorundadır. Ulaştırma Otoritesi.

Trafik sorununu çözmek için Baltimore Polis Departmanı ayın 26'sında banliyö güzergahlarını yeniden yönlendirdi, trafiği yönetmek için polis memurlarını görevlendirdi ve kurtarma ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için denizcileri ve dalış ekiplerini gönderdi.

Kara trafiğinin yanı sıra limanın navigasyon kanallarının da temizlenmesi gerekiyor.

Dünya Su Taşımacılığı Altyapı Birliği'ne göre 1960'tan 2015'e kadar dünya çapında 35 büyük köprü gemi çarpışmaları nedeniyle çöktü.

Baltimore Rıhtım Köprüsü'ne DALI kargo gemisi çarptı, bu da liman trafiğini etkileyebilir.Foto/Reuters

READ  LINE güncellemesi iOS 17 beta sabit metin giriş kutusu hatası

Önerilen makale

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir