Baolin Çay Evi vakasında 18 vaka rapor edildi; Sağlık ve Refah Bakanlığı, akut hastaları ve pirinç eriştesini tespit etmek için pirinç fermantasyon asidini inceledi | Yaşam Tarzı | Merkezi Haber Ajansı CNA

2024/3/29 11:52(Güncelleme tarihi: 3/29 15:27)

Resim, Taipei Şehri, Xinyi Bölgesinde bulunan “Baolin Çay Odası”nı göstermektedir. 27 Mart 2013 tarihinde Merkezi Haber Ajansı muhabiri Wu Jiasheng tarafından çekilmiştir.

(Merkezi Haber Ajansı muhabiri Shen Peiyao, Taipei, 29.) Baolin Çay Evi zehirlenme vakası yayılmaya devam ediyor.Bu sabah itibarıyla Sağlık ve Refah Bakanlığı'na toplam 18 vaka bildirimi geldi. Sağlık ve Refah Bakanlığı müdür yardımcısı Wang Bisheng, kaliteli ürünlerin yüksek olmadığını dikkate alarak birliklerin iki gruba ayrılacağını ve önceliğin otopsi raporlarına verileceğini, ardından ağır hastalar ve pirinç noodle'larına verileceğini söyledi. .

Geçtiğimiz günlerde, Taipei Şehri, Xinyi Bölgesindeki Baolin Çayhanesinde, birçok kişi yemeği yedikten sonra fiziksel rahatsızlık nedeniyle tıbbi tedaviye başvurdu veya hastaneye kaldırıldı ve iki kişi öldü.Sağlık ve Refah Bakanlığı, gerçeği açıklığa kavuşturmak için dün ön inceleme sonuçlarını açıkladı. Ölüm nedeni hakkında bilgi veren ve yapılan fizik muayenede ölenlerden birinin kanında tespit edildi.Menşei

Pirinç Fermantasyon Asitleri Ansiklopedisi

Orycin, Burkholderia gladioli Pathover tarafından üretilen nadir bir toksindir. Sıcaklığı 22 ila 33°C ve nötr pH değeri olan bir ortamda hızla büyür ve büyük miktarlarda pirinç fermantasyon asidi üretir.

  • Konuya ilişkin örnek: Endonezya'da pirinç mayası asidi zehirlenmesi ilk olarak 1895'te keşfedildi ve yerel geleneksel hindistan ceviziyle fermente edilmiş kekler birçok zehirlenme olayına neden oldu. Geçmişte Afrika'da Mozambik ve Çin'de vakalar yaşanmıştı. Mart 2024'te Beishi Şehrindeki Baolin Çayevi'nde meydana gelen bir gıda zehirlenmesi vakasında, ölen kişinin kanında pirinç fermantasyonu tespit edildi ve Tayvan'da bu tür ilk vaka gerçekleşti.
  • Belirtileri: Karaciğeri, böbreği ve beyni etkileyerek dikkatsizliğe, baş dönmesine, uyuşukluğa, karın ağrısına, kusmaya vb. neden olur. Hastalarda kanlı dışkı, hipertansiyon, hipotansiyon, aritmi, hipertermi, sarılık, eklemlerde sertleşme, şok, nefes almada zorluk gibi sorunlar görülebilir. Ağır vakalarda semptomların başlamasından sonraki 20 saat içinde ölüm meydana gelebilir. Yabancı cemaatlerdeki vaka ölüm oranı %30 ile %100 arasında değişmektedir.
  • Tedavi: Orizazoik asidin panzehiri yoktur ve solunum yetmezliği ve şokta sadece inotroplar gibi destekleyici tedaviler verilebilir.
  • Önleme: Pirinç mayası asitle yıkama veya pişirme nedeniyle yok edilmez. Uygun olmayan ortamlarda uzun süre saklanmış nişastalı fermente gıdaları yemeyin.
READ  Nasa | Gezgin 1 |

Daha fazla gör

kapatma

Bu toksin Tayvan'da ilk kez tespit edildi.

Ölen başka bir kişinin çapraz sorgusunun sonuçlarına yanıt olarak Wang Bisheng, bu sabah medyayla yaptığı ortak röportajda, Dava Bakanlığı'nın bilirkişi toplantısı sonunda aynı yönde olduğunun belirlendiğini söyledi. Dün. Sağlık ve refah, bu aslında yüksek olasılıklı bir pirinç gübreleme vakası olduğundan özel bir basın toplantısı düzenledi. Ama sonuçta bu bir otopsi raporu ve Adalet Bakanlığı'nın açıklaması gerekiyor.

Şu anda Sanghua Christian Hastanesi, Tayvan'da kaliteli ürün sunan tek hastanedir, böylece tedarik kaynağı mümkün olan en kısa sürede takip edilebilir. Wang Bisheng, pek çok kaliteli malzemenin mevcut olmadığı varsayılarak birliklerin iki gruba ayrılacağını söyledi. Akut hastalar ve pirinç eriştesi.

Pirinç keki eriştesi gibi gıda maddelerine ek olarak, Paul'ün mutfağında toplanan çevresel numunelerin, pirinç fermantasyonunun neden olduğu Burkholderia gladioli'nin tespit edilip edilemeyeceğini görmek için Gıda ve İlaç İdaresi tarafından analiz edileceğini açıkladı. Asit ondan yapılır.

Wang Bisheng, insanlara gelince, otopsi raporları ve hastaneye kaldırılan hastalar dışında, sağlık bürosunun taburcu edilen ve eve dönen kişilerle iletişime geçmesinin isteneceğini belirtti. “Şimdilik zorunlu olmayabilir” diye düşünüyor. Bu kişiler, araştırmayı tamamlamak için kan testi yaptırmak üzere geri gelebilirler; Hasta Pei Wing ve Ulusal Tayvan Üniversitesi tarafından muayene edilecek.

Wang Bisheng, pek çok kaliteli ürün kalmasına rağmen Gıda ve İlaç İdaresi, Beirang ve Ulusal Tayvan Üniversitesi'nin bunları satın aldığını ve önümüzdeki 1 Nisan Pazartesi günü geleceklerini vurguladı. İlerlemeyi inceleyin.

Sağlık ve Refah Bakanlığı Hastalık Kontrol ve Önleme Dairesi, resmi web sitesinde “Bo Lam Çay Odası”na bir gıda zehirlenmesi vaka raporu yayınladı.İzleme alanı, her gün ilgili verileri yayınlıyor.Bugün sabah saat 10.00 itibarıyla 2'si hayatını kaybetmiş, 5'i halen yoğun bakımda, 1'i genel koğuşta ve 10'u geri dönmüş olmak üzere toplam 18 vaka rapor edildi. İyileşecek bir ev. (Yazar: Guan Zhongwei) 1130329

READ  Güney Çin Denizi'nde Çin-Filipinler çatışması 2/Merkezi Haber Ajansı Iron Line, Güney Çin Denizi'ndeki Filipin bilimsel araştırma faaliyetlerine doğrudan saldırmak için resiflere gidiyor | Uluslararası | Merkezi Haber Ajansı CNA

Merkezi Haber Ajansı “İlk El Haber” uygulaması

iOS uygulamasını indirinAndroid uygulaması indirme

Bu sitedeki metin, resim ve videolar izinsiz çoğaltılamaz, kamuya açık olarak yayınlanamaz, kamuya iletilemez, kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir