Windows tasarım işlevi 30 yıldır güncellenmedi. Orijinal geliştirici: geçici çözüm bugün hala kullanılıyor | TechNews Teknoloji Haberleri

Windows tasarım işlevi 30 yıldır güncellenmedi.  Orijinal Geliştirici: Geçici çözüm bugün hala kullanılıyor.

Windows nesilleri değiştirdi. Windows 3.1'den Windows 11'e geçişin üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçti. “Not Defteri” uygulaması bile güncellendi, ancak 30 yılı aşkın süredir güncellenmeyen bir uygulama var, o da Windows Formatı.

Yabancı medya, Microsoft'un Windows Format Sürücüsü iletişim kutusunu son 30 yılda güncellemediğine, bu arayüz işlevinin Windows NT'den bu yana aynı kaldığına dikkat çekti. O zamanlar geliştiriciler bu iletişim kutusunun geçici bir çözüm olduğunu düşündüler, dolayısıyla özel bir tasarım yoktu ve beklenmedik bir şekilde geçici çözüm bugün hala kullanılıyor ve Windows 11'in “en eski” bileşenlerinden biri haline geldi.

Eski Microsoft geliştiricisi Dave Plummer bu ilginç hikayeyi X'te yayınladı. Otuz yıl önce, Microsoft genel merkezindeki bir yazılım geliştiricisi, geliştirmekte olduğu bir iletişim kutusu için kod gönderdi. O zamanlar bu geçici bir çözümdü, bu yüzden temel tasarıma odaklanmadı. Beklenmedik bir şekilde hayır. Birisi bunu değiştirdi ve Windows 11 bugün hala orada.

O zamanlar, Windows 95 kullanıcı arayüzü kodunun çoğunun NT'ye taşındığını, bu tasarımın NT'nin Windows 95'ten farklı olmasından kaynaklandığını ve özel bir kullanıcı arayüzünün oluşturulması gerektiğini söyledi. Plummer, dosya sistemi, etiket, küme boyutu, sıkıştırma, şifreleme seçenekleri gibi disklerin biçimlendirilmesiyle ilgili seçenekleri ve seçenekleri listeler ve geçici çözüm olarak Windows NT'yi eklemek için temel bir kullanıcı arabirimi oluşturur. Daha “zarif” bir kullanıcı arayüzünün görünmesini bekledi, ancak güncelleme hiçbir zaman gerçekleşmedi ve Plummer'ın geçici çözümü bugüne kadar Windows 11'de kaldı.

Plummer, ne kadar “küme alanı” kabul edebileceğine karar vermesi gerektiğini söyledi ve Windows FAT formatının boyutunu o zamanlar geçici bir seçim olan ancak kalıcı bir yan etki haline gelen 32 GB ile sınırladı.

Bu örnek, yazılım geliştirme sırasında geçici çözümlerin bazen çeşitli değişkenler nedeniyle uzun vadeli çözümlere dönüştüğünü yansıtıyor ve geliştiricilere ve kullanıcılara, değişen teknik ihtiyaçlar ve kullanıcı beklentilerine göre küçük detayların güncellenmesi gerektiğini hatırlatıyor. Dave Plummer'ın nazik hatırlatması, Microsoft'un bu eski arayüzü güncellemeye istekli olup olmayacağını merak etmeme neden oldu.

(Bu makale tarafından yazılmıştır. Anwire HK İzin alınarak yeniden basılmıştır; İlk görselin kaynağı:Microsoft)

READ  Borsa Bugün: Canlı Güncellemeler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir